Bryan Adams újra Magyarországon koncertezik

Írta: Antal Beatrix.

Az örökifjú kanadai énekes, akit legutóbb a 2007-es Kapcsolat koncerten láthattak a magyar rajongók, július 29-én a Budapest Sportarénában ad koncertet.

Több mint három évtizede töretlen Bryan Adams karrierje, de a karizmatikus előadó iránti érdeklődés nem lankad. Hat kontinensen koncertezett már, még Pakisztánban és Vietnamban is járt, ahol az első nyugati zenészként léphetett fel.

A zeneszerzőként is jelentős gitáros pályatársai körében is nagy népszerűségnek örvend, hiszen az elmúlt évtizedekben olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Sting, Rod Stewart, Celin Dion, Barbara Streisand, Joe Cocker és Tina Turner. 80 millió eladott lemezzel büszkélkedhet, melyek között megtalálhatóak filmslágerei is, hiszen ő szerezte a zenéjét például a Robin Hood-nak vagy a Don Juan de Marco-nak is.

Legutóbbi budapesti koncertjén a 2005-ben megjelent Anthology című albumának dalait hallhatta a hazai közönség, amin akkor 25 év legnagyobb slágereit, szám szerint 36-ot gyűjtött össze. Egy évvel később, 2008-ban adta ki utolsó lemezét, ami a 11 címet viseli, amit a szakma mérföldkőnek tekint Adams karrierjében.  

A 11-en olyan rockballadák kaptak helyet, mint a Broken Wings, vagy a Something to Believe - ezeket élőben most hallhatják először a magyar rajongók, de biztosan felcsendül majd a Summer of ’69 és az Everything I Do I Do It For You is. A hírek szerint Bryan Adams 2012-ben, négy évnyi szünet után tervezi megjelentetni új stúdióalbumát, így talán olyan dalok is helyet kapnak majd az Aréna színpadán, amiket Bryan még sehol sem mutatott be.Ezt olvastad már?