Duplázhat Muroja a hétvégén Csibában

Írta: fesztbook.

A június 3-4-i hétvégén Japán motorsport fővárosában, Csibában folytatódik a Red Bull Air Race világbajnokság,

Duplázhat Muroja a hétvégén Csibában

ahol a helyi közönség Joshide Murojáért szurkol majd. A japán pilóta tavaly bravúros repüléssel nyerte meg a hazai futamot, idén pedig még jobb esélyekkel indul, hiszen a San Diego-i győzelem után jelenleg a tabella harmadik helyén áll. A világbajnokság Csiba után, július 1-2-án Budapesten folytatódik.

Csiba (Japán) – Harmadik alkalommal tér vissza a Red Bull Air Race mezőnye a világbajnokság egyetlen kelet-ázsiai helyszínére, Csibába. A szezon leghosszabb versenypályája teljes koncentrációt követel majd a pilótáktól, akiknek a keskeny és technikai kihívásokkal teli terep mellett a Tokiói-öböl szeszélyes széllökéseivel is meg kell küzdeniük. Joshide Muroja tavaly itt szerezte meg karrierje első futamgyőzelmét a több százezres tömeg legnagyobb örömére, akiket a szélvihar sem tántoríthatott el a szurkolástól. Vajon sikerülhet a fukusimai sztárpilótának a június 3-4-i versenyhétvégén a duplázás?

Egy biztos, Martin Sonka és a bajnoki címvédő Matthias Dolderer azon lesznek, hogy megakadályozzák Joshi győzelmét. Sonka jelenleg stabilan vezeti a tabellát 21 ponttal, Dolderer pedig 16 ponttal második. A japán pilótát csupán egy pont különbség választja el a német címvédőtől, így jó esélyekkel indítja majd a futamot Csibában. A top három pilótát szorosan követi a spanyol Velarde és a szlovén Podlunšek, 12-12 ponttal, míg a kanadai McLeod és a francia Ivanoff eddig 10-10 pontot szereztek a szezonban, így még semmi sincs lejátszva. A Red Bull Air Race világbajnokság július 1-2-én folytatódik majd Budapesten, ahol a világ 14 legjobb pilótája a Duna felett, a Parlament épülete előtt száll majd versenybe a másodpercekért.

Ne maradjon le a száguldásról! A jegyek már kaphatóak a Red Bull Air Race Világbajnokság versenyeire, köztük a japán futamra is. Részletekért látogasson el a www.redbullairrace.com-ra.

2017-es versenynaptár:

  1. Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi               (Február 10-11.)
  2. San Diego, USA                                              (Április 15-16.)
  3. Csiba, Japán                                                   (Június 3-4.)
  4. Budapest, Magyarország                                 (Július 1-2.)
  5. Kazany, Oroszország                                       (Július 22-23.)
  6. Portó, Portugália                                             (Szeptember 2-3.)  
  7. Lausitzring, Németország                                 (Szeptember 16-17.)
  8. Indianapolis, Indiana, Egyesült Államok             (Október 14-15.)


Címke: Joshide Muroja  Csiba  Japán  pilóta