Tequilabomba repítette Dombóvári Istvánt az űrbe

Írta: fesztbook.

Kannibál jobbágyok, animált magyar űrutazás és a legendás angol-magyar labdarúgó-mérkőzés, a londoni 6-3, természetesen Puskás Öcsivel az élen!

Tequilabomba repítette Dombóvári Istvánt az űrbe

A Comedy Centralon futó Tömény történelem ma 22.00-kor kezdődő záró epizódjában ugyanis rendhagyó módon három mesélő, Ganxsta Zolee rapper, Dombóvári István humorista, valamint Szabó Zoltán újságíró írja át a magyarok legemlékezetesebb eseményeit – ezúttal is „némi” alkohollal megspékelve!

Ganxsta Zoli tetemes mennyiségű vodka és egy kevés sör kíséretében mesél Dózsa György parasztháborúba torkollott keresztes hadjáratáról, belekombinálva Szapolyai János erdélyi vajda és ismert ketrecharcosunk, Bánóczi Zoltán egymásnak feszülését. De a bokszmeccs nagy meglepetésre elmarad, a parasztlázadás viszont Zolee alkoholgőzös sztorijában is megtörténik, és ahogy a valóságban, úgy szegény Dózsa György a rapper sztorijában szintén tüzes koronával a fején végzi. Szó mi szó, kisebb dramaturgiai fordulatot azért a záró jelenet is tartogat a számunkra, így tűnnek fel a színen a kannibál jobbágyok…

Dombóvári István fantáziájának szabadon bocsátásához szintén némi alkoholt hív segítségül, gondolatai pedig egészen a sztratoszférán túlra repítik a mozirajongó humoristát.  Az egyik legnagyobb magyar sikersztori, Farkas Bertalan űrutazásának története a standupos képzeletében A-kategóriás hollywoodi filmként, animációs Brezsnyevvel és űrhajósokkal elevenedik meg.

„Nagy sci-fi rajongó vagyok. Magyarország és az űrutazás gyakorlatilag Farkas Bertalannal kezdődik, de vele is fejeződik be. Tisztelem a munkásságát, egy rendezvényen már személyesen is volt szerencsém találkozni vele. Kedves, közvetlen ember. Nekem is az az egyik legnagyobb álmom, hogy kívülről láthassam a Földet!” – mesélte Dombi az űrkalandhoz fűződő élményeiről.

A Tömény történelem évadzáró epizódjának utolsó mesélője, Szabó Zoltán újságíró nem szereti és nem is érti a focit, ennek ellenére bátorkodott a magyar focitörténelem egyik legemlékezetesebb momentumát, a londoni 6-3-at föleleveníteni. A spicces elbeszélésből megtudhatjuk, milyen nagy dilemmát okozott az elvtársaknak, egyáltalán belevágjanak-e a nagy mérkőzésbe. Sebes Gusztáv edzőtől Rákosi Mátyáson át egészen Sztálinig folyt a sorsdöntő diskurzus, míg végül a Wembley Stadionban nem került pont a legendás futballmeccs végére.