A Harvard diadalmaskodott a Dunai Regattán

Írta: fesztbook.

Az óriási sikert aratott harmadik Dunai Regattán a profi evezős nyolcas versenyszámban győzedelmeskedett a Harvard, második helyen a győri Széchenyi István Egyetem végzett,

A Harvard diadalmaskodott a Dunai Regattán

a harmadik helyet pedig a Princeton szerezte meg. Az amatőr sárkányhajós futam első helyezettje a győri SZE csapata lett, másodikként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ért célba, míg a dobogó harmadik fokára a Testnevelési Egyetem állhatott fel.  A Sound of the University egyetemi zenei tehetségkutató öt fellépője közül a Twentees hozta el az első díjat. Az egész várost megmozgató eseményen közel 20 ezren szurkoltak a versenyzőknek, ezzel rekordszámú ember gyűlt össze a rakparton.

Az Antall József Tudásközpont által életre hívott Dunai Regatta rekordszámú látogatót, közel 20 ezer embert vonzott a Műegyetem rakpartra, ahol óriási izgalmak, színes programok, pompon bemutatók és extrém sportok várták a látogatókat.

A profi evezős nyolcas döntőjében az amerikai vendégegyetem, a Harvard diadalmaskodott, nagy hajrában követve őket lett második a győri Széchenyi István Egyetem, a harmadik helyen a Princeton ért célba, míg a negyedik a Budapest Corvinus Egyetem csapata lett. Az amatőr sárkányhajós futamban a 12 egyetem csapata közül nagy fölénnyel szerezte meg az első helyet a győri SZE csapata, másodikként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ért célba, harmadikként pedig a Testnevelési Egyetem hajója futott be.

„Nagyon örülünk, hogy idén is ekkora sikerrel zárult a Regatta és ennyien szurkoltak a Duna mindkét partján a versenyző diákoknak. A Harvard igaz győzedelmeskedett, de mi nagyon büszkék vagyunk a hazai csapatokra, hiszen kihozva magukból a maximumot, kiválóan teljesítettek” – mondta Ricsovics Ágnes, projektvezető.

A zenei programok is nagy szerepet kaptak a rendezvényen, a Sound of the University egyetemi zenei tehetségkutató döntőjével kezdődött a nap, amelynek nyertese a Twentees lett, a második, illetve a harmadik díjat a Jáde Nyúl és az Alpaca Beat hozhatta el. Az Intim Torna Illegál és Sena szintén fellépett a Dunai Regatta színpadán, és az estét hatalmas bulival a Drop the Cheese és DJ Whiteboy zárta.Címke: Dunai Regatta  Harvard