Honor 6 a trónkövetelő - teszt

Írta: fesztbook.

Egy felsőkategóriás telefon a Huawei-től, ami komoly versenytársa lehet a Galaxy S5, vagy az iPhone 6-nak. Teszteltük a Honor 6 telefont. Lássuk milyen is!

Honor 6

Megjelenés

A HONOR 6 egy 4.4.2-es androiddal működő 5 hüvelykes kapacitív IPS kijelzővel rendelkező Full HD (1920x1080 pixel) felbontású készülék, ami bár a nagyokkal nem vetekszik a vékonyság (7.5 mm) terén, de méreteiből kifolyólag (hosszúság: 139.6mm, szélesség: 69.7mm, súly:130g) egy kényelmes fogású kompakt telefon, ami kellemesen belesimul az ember tenyerébe. Az biztosan látszik, hogy a tervezés során alaposan szemügyre vették a két nagy gyártó legnépszerűbb modelljeit, és azok előnyeit ötvözték.

Honor

A készülék 5”-os kijelzője a harmadik generációs gorillaüvegen kívül, újlenyomat-mentességet garantáló bevonattal is el lett látva, a burkolat hátul pedig üveg. Az in-cell technológiának köszönhetően az LCD kijelző és az érintőképernyő rétege egybe lett építve, ami vékonyabb kialakítást eredményezett. A telefon nem szétbontható, a microSIM és a microSD oldalról csúsztatható be. Jelenleg két színben, feketében és fehérben kapható.

Kamerák

Az előlapi egy 5 megapixeles panoráma-szelfi funkcióval ellátott kamera, míg a hátsó egy 13 megapixeles hardveres HDR funkcióval bíró. Utóbbinál külön érdekesség, hogy ha a képernyő le van zárva, akkor a hangerő szabályozó alsó gombjának gyors egymást követő megnyomását követően a kamera készít egy fotót, de mindezt olyan gyorsan, hogy mire bekapcsol a képernyő addigra már ott is a kész fotó. És hogy ezt a gyorsaságot konkrét számokkal szemléltetni is tudják, a telefon kiírja, hogy az adott kép milyen gyorsan készült el. Ez nekünk általában 0,6 -0,8 másodperc között mozgott.

Honor 6

Hardver

A formás megjelenés alatt egy igazi „V8-as” erőforrás rejlik, ami ha kell odateszi magát, de ha nincs szükség az erejére, akkor visszafogottan csak annyit fogyaszt amennyire éppen szükség van. Hogy ez mit is jelent konkrétan?

Honor 6

A gyártó új Kirin 920-as processzora egy olyan nyolcmagos „szörnyeteg” ami big.LITTLE architektúrát kapott, vagyis négy CortexA15 és négy CortexA7 magot építettek egybe. Ez azt jelenti, hogy a magok egymástól teljesen függetlenül tudnak működni, ez a működés pedig attól függ, hogy éppen mit csinálunk. Komolyabb igénybevételnél akár mind a 8 mag működik, míg egyszerűbb alkalmazásoknál elegendő lehet akár egy mag működése is. Ez a működés nagyban kíméli az akkumulátort. A processzoron kívül a telefon 3 gigabájt RAM-al és 16 gigabájt belső térhellyel is rendelkezik, utóbbiból közel 12 gigabájtnyi szabadon felhasználható. Amit viszont hiányolunk a készülékből az a Bluetooth 4.0-s, az NFC.

Honor 6

Akkumulátor

Ez az a terület ahol a Honor 6 szinte verhetetlen. A 3100 mAh teljesítményű akkumulátorának köszönhetően messze túlszárnyalja a vetélytársait. Az egyhetes tesztünk alatt a készüléket kétszer töltöttük és elmondhatjuk, hogy nem kíméltük. A minimum két nap nem csak egy marketingfogás, a telefon tényleg kényelmesen üzemel úgy, hogy rendeltetésszerűen használjuk. A hosszú üzemidő köszönhető egyrészt a nagy akkumulátor kapacitásnak, de köszönhető a már korábban említett külön-külön kapcsolható magoknak is, valamint a szabadalmaztatott SmartPower2.0 energiagazdálkodási technológiának.  

Honor 6

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a Honor 6 egy nagyon innovatív készülék, ami megjelenésében és felszereltségében felveszi a versenyt a konkurenciával. Leendő tulajdonosa egy igazán erős, gyorsan működő készüléket birtokolhat, ami kiemelkedően hosszú rendelkezésre állási időt biztosít számára. Jelenleg kb. 105.000 Ft-os áron vásárolhatjuk meg a kártya független változatot fekete, vagy akár fehér színben.

Honor 6Címke: Honor  Huawei