Szobrászművész ajándékoz keresztet Dörner Györgynek

Írta: fesztbook.

Keresztet állíttat Magyarország első Keresztény Színházi Fesztiválja alkalmából az Újszínház direktora, Dörner György, azzal a céllal is, hogy minden évben megemlékezzenek a legelső rendezvényről.

 Szobrászművész ajándékoz keresztet Dörner Györgynek

Nagy Kristóf fafaragó művész mementóként szolgáló, fából készült műalkotását az esemény nyitónapján, május 16-án avatják fel a színházban.

A május 16-án induló egyhetes, hagyományteremtő és hiánypótló rendezvénysorozat alkalmából állíttat keresztet Dörner György, az Újszínház direktora. A fesztivál előkészületei már hónapok óta zajlanak, és a fakereszten is most végzi az utolsó simításokat Nagy Kristóf szobrászművész, aki már a ’70-es évek óta ismeri a teátrum igazgatóját, s nem először működnek együtt.

 „Nagy Kristóffal ismeretségünk nem új, a Jézusfaragó ember című előadásunkhoz is készített már egy sokkoló Jézus szobrot. Most pedig nagyon örülünk, hogy ő ajándékozza meg színházunkat ezzel a jelentős, mementóként szolgáló kereszttel” – nyilatkozta Dörner György.

 A nagyközönség először az esemény nyitónapján találkozhat a műalkotással, amely fontos jelképe az első magyar Keresztény Színházi Fesztiválnak és megtestesíti mindazt, amit a rendezvény képvisel.

Célunk, hogy az Európában feledésre ítélt kereszténységet, keresztény kultúrát felélesszük a színház és a zene eszközeivel. Bízom benne, hogy az 1 méter 75 cm magas, tölgyfából készült alkotás méltó jelképe lesz a Fesztiválnak, amely egyben az első lépés a hagyományteremtés útján” – tette hozzá az igazgató.

A fakeresztet a programsorozat nyitónapján avatják fel a rendezvény egyik fővédnökével, Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel. 

További információk és jegyvásárlás:

http://www.ujszinhaz.hu/Index.php