Rossz anyák karácsonya - kritika

Írta: fesztbook.

November 9-én, a szabadság napján debütált a mozikban a Rossz anyák karácsonya. Az előzetesből már telibe kaphatjuk a hangulatot, mely ez az izgatottan várt ünnepünket jellemzi. Túlpörgés, vonulás a tömegben, káosz, szétesés és kiborulás.

Rossz anyák karácsonya

Az előző filmből ismert három belevaló nő idén úgy dönt, hogy sztornózzák a kötelező köröket, és élvezettel, kis családi körben, csendben töltik el a karácsonyt. Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) el is kezdik a félresöpörni az ünnepi készülődést,  nem vesznek karácsonyfát, több időt töltenek a gyerekekkel, mint bevásárlással, az ünnepi színház helyett oltári nagy  trambulinos estét tartanak, miközben  mindhárom hölgy életébe váratlanul betoppan a számon kérő anyja. Három különböző karakter, a Jégkirálynő (Christine Baranski), a Lányom a legjobb barátnőm (Cheryl Hines) és a Rocknagyi (Susan Sarandon). El is kezdődik a cicaharc a hagyományos karácsonyi estéért, hatalmas, hasfájós poénokkal és sok-sok oltással. Amyék tartják a frontot, miközben már szerveződik a lázadás.

Karácsonyfa a plázából, kéregetéssel szerzett élelem, miközben fellángol egy szerelmi szál is (plusz ha anyád hajt a pasidra… - no comment). A rossz anyák karácsonya arról szól, hogy a legközelebbi hozzátartozóidnak lehetnek a legnagyobb hibáik, az ünnep még jobban rásegít, hogy túltolják a dolgokat. A csajok egyre fáradtabban harcolnak a szülői elnyomás ellen, ám végül be kell látniuk nekik is, mindenkinek van valamilyen defektje, amin nem lehet segíteni. A nagy összeveszések közepette folyamatosan megy a Ki a legjobb anya címért a versengés, de vajon hogyan és mikor jövünk rá arra, igazán jó anyukák vagyunk-e? Érdemes-e mindenképp az igazunkat bizonygatni, amikor az erőszakosságunkkal tönkretesszük ezt az ünnepet, ahelyett, hogy elfogadnánk az embereket és a helyzeteket úgy önmagukban, a saját tökéletlenségükben. A filmre mindenképp érdemes beülni bulizni egyet a karácsonyi időszakban, szórakoztató és ünnepi hangulatba hoz.Címke: mozi  

Ezt olvastad már?