Prince jött, látott és mindent vitt

Írta: fesztbook.

Prince a sziget 0. napján óriási tömeg előtt tartotta első magyarországi koncertjét. A pop talán egyik legbefolyásosabb hercege, fergeteges produkciójával kápráztatta el közönségét. A rajongóknak nem kellett csalódniuk, mert kiadós ízelítőt kaptak Prince zenei tehetségéből.

A Sziget történelme során talán a legnagyobb sikerű koncertet láthattuk kedden, a Sziget nulladik napján, a fesztivál nagyszínpadán. Jeremi Irons is nagyon élvezte. A Sziget nulladik napján 45 ezre voltak a fesztiválon.

Mi a közös Prince-ben és Jeremy Ironsban? Nem csak annyi, hogy mindketten bírnak Oscar-, és Golden Globe díjjal. Most már abban is egyek, hogy a Sziget Nulladik napján mindketten kedvenc fesztiválunkon buliztak. Míg a Herceg a Nagyszínpadon hozta lázba a mintegy negyvenezres rajongótáborát, Jeremy Irons, aki amúgy a The Borgias sorozat legújabb részét forgatja Budapesten, a Sziget VIP szektorában élvezte a kihagyhatatlan showt.

“Nem kétséges, valóban a Sziget történetének egyik legnagyobb produkciótját tudtuk idén “tető alá” hozni  - mondta Takács Gábor, a Sziget ügyvezetője. Takács elmondta, nem csak a legnagyobb sikerű, de a legnagyobb költségvetésű show is volt a Herceg koncertje. “Bár a koncert rendkívül jól sikerült, ezt a visszajelzések is igazolják, a bevételek sajnos közel sem fedezték a kiadásokat.” – tette hozzá az ügyvezető.

Szerdától indul a teljes Sziget-gépezet. A Nagyszínpadon Pulp a headliner, előtte Interpol és mások. A világzenei helyszínen 17 órától indul a tánc és itt az AfroCubism fejezi be a napot. A Rock-Metál új nagyszínpadán a Motörhead hegeszt ma este, míg a magyar zenék nagyszínpadán Quimby lesz a napzáró. Aztán 23 óra utántól már csak a sátrakban szól a zene: például a Party Arénában - mások mellett - Richie Hawtin lép majd fel. Részletes programok a www.sziget.hu/fesztivál oldalon.Címke: sziget  budapest  fesztivál  nyár  

Ezt olvastad már?