Emberkereskedelem elleni sátor a Civil Szigeten

Írta: fesztbook.

A Belügyminisztérium szervezésében 2013. augusztus 7. és 11. között idén ismét emberkereskedelem elleni sátor várja a látogatókat a Civil Szigeten.

emberkereskedelem elleni sátor a Civil Szigeten

Az emberkereskedelem a szervezett bűnözés egyik leggyorsabban terjedő formája, világszerte milliók válnak az áldozatává, akiket kizsákmányolnak, megfenyegetnek, és gyakran szabadságuktól is megfosztanak. Dr. Berta Krisztina, a Belügyminisztérium európai uniós és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára, emberkereskedelem elleni nemzeti koordinátorként hathatós lépéseket kíván tenni a jelenség leküzdése és megelőzése érdekében, hazai és nemzetközi partnerekkel együttműködve. Az eredményes fellépéshez elengedhetetlen a társadalom minél szélesebb körű tájékoztatása, a potenciális áldozatok figyelmének felhívása a lehetséges veszélyekre.

A Civil Sziget fókuszában idén „2013 a Polgárok Európai Éve” áll - ennek megfelelően az emberkereskedelem elleni sátor kiváló lehetőséget teremt arra, hogy az érdeklődők megismerjék az emberkereskedelem jelenségét, felismerjék a veszély és az áldozattá válás jeleit, tájékozódjanak a megelőzéshez szükséges lépésekről és ismeretet szerezzenek a kormányzat szerepvállalásáról. Az utóbbi időszakban évente közel 400.000 látogató fordult meg a Sziget Fesztiválon, akik közül a külföldiek aránya 50% körül volt, jellemzően hollandok, franciák, olaszok, németek, és britek. A magyar állampolgárok többek között ezekben az országokban válnak emberkereskedelem áldozatává, így a program a hazai látogatók mellett a külföldi résztvevőket is meg kívánja szólítani. Az emberkereskedelem elleni sátorban számos program fogadja az érdeklődőket: interaktív játékok, emberkereskedelem elleni kvízjáték hasznos ajándéktárgyakért, a résztvevő szervezetek képviselőivel való beszélgetések és ismertetőanyagok.

2012-ben a Civil Sziget emberkereskedelem elleni programjával közel 1000 magyar és külföldi fiatalt sikerült elérni. A tavalyi év sikereire és eredményeire támaszkodva a Belügyminisztérium idén is folytatja a sikeres kezdeményezést, hazai és nemzetközi partnerekkel együttműködve. Az emberkereskedelem elleni sátor megvalósítását az Országos Rendőr-főkapitányság, az EURES (Európai Foglalkoztatási Szolgálat), a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal Áldozatsegítő Szolgálata, a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület munkatársainak segítsége, valamint Ausztria, az Egyesült Királyság, Hollandia és Svájc nagykövetségének támogatása teszi lehetővé.

A Belügyminisztérium munkatársai és partnerei augusztus 7-11-e között minden nap várják a látogatókat a Civil Sziget emberkereskedelem elleni sátrában.Címke: Sziget  

Ezt olvastad már?