Szirmai Gergő youtuber: „Férfias dolog megjavítani az eltört a lelked”

Írta: fesztbook.

Több tízezer nézőt veszített, amikor úgy döntött: megosztja saját pszichés betegségének történetét a követőivel – mégsem bánta meg a kivételes kitárulkozást Szirmai Gergely,

Szirmai Gergő youtuber: „Férfias dolog megjavítani az eltört a lelked”

Magyarország egyik legnépszerűbb youtubere. Gergő munkáját három csatornán összesen csaknem 700.000 feliratkozó követi, az pedig villámgyorsan kiderült az Elviszlek magammal kamerái előtt, hogy élőben is pontosan ugyanolyan sajátságos stílusban beszél és gesztikulál, mint a saját videóiban.

Ahogy beszállt, tönkrement a technika. Szirmai Gergely nevetve nyugtatta meg DTK-t: ez minden bizonnyal az ő hibája, mert vele rendszeresen előfordul, hogy elromlik valami a felvételkor. Az apró technikai malőr orvoslása után, Gergő a tőle megszokott intenzitással és őszinteséggel válaszolt a riporter kérdéseire – olyan témákban is, amelyekről nem szokott gyakran nyilvánosan beszélni. Néhány hónappal ezelőtt készített egy videót, amelyben őszintén elmondta, hogy depresszió-szerű betegséggel, az ő akkori szavaival élve „militáns öngyűlölettel” küzd, aminek a megoldásában szakember segítségét kérte. Annak ellenére, hogy több százezer emberhez szól a You Tube-on keresztül, bevallotta Krisztának, hogy nagyon nehezére esett ilyen mélységben beszélni az érzéseiről, és egyáltalán, magáról:

„Ez volt a legnehezebb dolog, amit életemben csináltam… Persze az ember ilyenkor veszít feliratkozókat, átlagnézettségben estem olyan húszezret. Sokan vannak, akik a menőséget keresik, és ha valaki éppen nem a legtrendibb, akkor nem nézik annyira. Általában azt gondolom, hogy akinek ez idegen, és valljuk be, ez inkább a férfitársadalomban jellemző, annak talán az a gondolat segíthet, hogy szerintem borzasztóan férfias-, vagy legalábbis erős – nemtől függetlenül – az embernek a saját dolgait megjavítani. Tehát nem gyengeség. Mert mindenki lesz lázas, meg mindenki töri el a bokáját. Meg mindenki töri el a lelkét is néha, és akkor azt meg kell javítani.”

Gergőt nagyon sok iskoláskorú, Z generációs fiatal követi a videómegosztón. Szerinte azonban a gyerekek szüleinek nem kell aggódniuk azért, mert a fiatalok sokat nézik a YouTube-ot.

„Nem gondolom azt, hogy bármi baj lenne. Én ugyanezt éltem meg a saját szüleimmel, a számítógépes játékokkal, ahol »minden arra sarkall, hogy ölj, és hogyan legyél antiszociális«, és két lépésben eljutottunk odáig, hogy tegnap láttam egy videót arról, hogy a VR-ral [virtuális valóság – a szerk.] hogyan gyógyítják a depressziót, és hogyan segítenek ADHD-s gyerekeknek. Úgy gondolom, hogy ez a pánik is ugyanúgy szépen végig fog menni. De a megfelelő keretek betartásával ugyanolyan helyre fog eljutni az online videózás, mint a számítógépes játék. Ami most már általános tiszteletnek örvend.”

Hogy Szirmai Gergő hogy viszonyul a pénzhez, miként küzd meg a saját vállalkozás nehézségeivel, mitgondol a tartalom nélküli tartalomgyártásról, valamint, hogy tervez-e esetleg napi-, akár közéleti jellegű vlogot indítani, kiderül awmn.huElviszlek magammal című sorozatának legújabb részében.

https://www.youtube.com/watch?v=x80Iij18m8g

Kérlek, a következő megjegyzés kíséretében oszd meg a videót:

A Szirmai Gergellyel készült beszélgetés D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódja, amely a wmn.humagazin YouTube-csatornáján látható.Címke: Szirmai Gergő  youtub  férfias